Biskvit:
-6 jaja
-12 dag šećera
-18 dag brašna
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
-4-5 žlice Nutelle
Krema:
-0,5 l slatkog vrhnja
-5 žlica Nutelle
Preljev:
-5 žlica marmelade
-2 dl vode ili malo mlijeka i malo ruma
-Zagrijte pećnicu na 180C.
-Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, vanilin šećer i pola šećera pjenasto umiješajte.
-Bjelanjke s drugom polovicom šećera miješajte električnim mikserom u tvrdi snijeg. U žumanjke umiješajte Nutellu, dodajte 1/3 snijega i polako prosijajte brašno izmiješano s praškom za pecivo.
-Zatim dodajte preostali snijeg i sve rahlo promiješajte. Sipajte smjesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
-Ohlađenu tortu razrežite na tri kore. Istucite slatko vrhnje i dodajte Nutellu. Svaku koru torte namažite s 1/3 kreme.
-Prethodno da bi kora bila sočnija premažite je prokuhanom otopljenom marmeladom s malo vode ili s malo mlijeka i ruma ili prokuhajte malo šećera s vodom.
-Napravite čokoladnu glazuru i prelijte tortu.

Primjedbe
Objavi komentar