Sastojci:
Podloga:
30 dag mljevenih petit keksa
100 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga s okusom slatkog vrhnja
20 dag šećera
4 vrećice želatine
500 ml slatkog vrhnja
25 dag mascarponea
50 dag smrznutog šumskog voća
šlag
Priprema:
Mljevene kekse prelijte mlijekom i slatkim vrhnjem, sve dobro promiješajte i utisnite u kalup. Stavite na hladno dok radite kremu.
Skuhajte puding i 10 dag šećera u mlijeku.
Želatinu stavite u vodu da nabubri pa je dodajte u topli puding i dobro promiješajte da se otopi. Zatim odmah u još toplo dodajte mascarpone i tučeno slatko vrhnje.
Odmrznuto voće posipajte preostalim šećerom, ja sam ga malo posipala i krušnim mrvicama.
Na podlogu od keksa uliti polovicu kreme, na nju rasporediti voće i preliti ga preostalom kremom.
Stavite u zamrzivač na sat-dva da se dobro stegne. Ukrasite šlagom.
Ja sam imala žele od brusnica pa sam ga malo zagrijala i pokapala po kolaču.
Podloga:
30 dag mljevenih petit keksa
100 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga s okusom slatkog vrhnja
20 dag šećera
4 vrećice želatine
500 ml slatkog vrhnja
25 dag mascarponea
50 dag smrznutog šumskog voća
šlag
Priprema:
Mljevene kekse prelijte mlijekom i slatkim vrhnjem, sve dobro promiješajte i utisnite u kalup. Stavite na hladno dok radite kremu.
Skuhajte puding i 10 dag šećera u mlijeku.
Želatinu stavite u vodu da nabubri pa je dodajte u topli puding i dobro promiješajte da se otopi. Zatim odmah u još toplo dodajte mascarpone i tučeno slatko vrhnje.
Odmrznuto voće posipajte preostalim šećerom, ja sam ga malo posipala i krušnim mrvicama.
Na podlogu od keksa uliti polovicu kreme, na nju rasporediti voće i preliti ga preostalom kremom.
Stavite u zamrzivač na sat-dva da se dobro stegne. Ukrasite šlagom.
Ja sam imala žele od brusnica pa sam ga malo zagrijala i pokapala po kolaču.

Primjedbe
Objavi komentar