KOLAČ S MAKOM

Sastojci:
Biskvit:

3 jaja
15 ravnih žlica šećera
10 žlica glatkog brašna
½ dl ulja
2-3 dl mlijeka
150 g nemljevenog maka
½ praška za pecivo

Glazura:

100 g tamne čokolade
80 g maslaca (margarina, kokosove masti)
1 žličica šećera
1 – 2 žlice mlijeka

Priprema:
Pola količine mlijeka zavrijte i prelijte preko maka. Promiješajte i ostavite sa strane.

______________ Pećnicu zagrijte na 180 °C.
Lim za pečenje veličine 20 x 30 cm namastite i pobrašnite.
Tucite jaja sa šećerom do pjenastog. Dodajte ulje.
Smjesi naizmjence dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i preostalo mlijeko.
Na koncu, umiješajte i mak preliven mlijekom.
Smjesu rasporedite po pripremljenom kalupu i pecite 20 – 25 minuta.
Dok se kolač hladi, pripremite glazuru.
Otopite čokoladu, maslac, mlijeko i šećer na laganoj vatri i prelijte preko kolača.
______________

Primjedbe